З напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко, кисляк та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар із сухофруктів, який влітку часто заміняють компотом. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси: хлібний — з сухарів, фруктовий — із дичок — сирівець, а також борошняний, як-от ціберей. А такі напої як чай та кавадавно стали повсякденістю на усій території України.
Мед (напій)
Хмільний мед, питний мед чи просто мед (англ. mead, пол. miód pitny, рос. медовуха) — алкогольний напій, виготовлений шляхом бродіння з натурального меду. Відомий в Україні з прадавніх часів, мед є (судячи зі згадок в давньогерманському та кельтському епосі) чи не найдавнішим алкогольним напоєм, відомим в Середній та Північній Європі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий