В українській кухні традиційними десертами є і лишаються мед, горіхи, яблука, солодкі млинці (напр., з сиром) та ін.
Виникнення більшості сучасних десертів (зокрема, кондитерських виробів) пов'язано з розвитком капіталізму і виділенням кондитерської промисловості як окремої галузі харчової промисловості, коли окремі вишукані солодощі, що були раніше доступними виключно для вищих верств суспільства, стали надбанням широкого загалу. Хронологічно це період від 2-ї пол. XIX ст. до перших десятиліть ХХ ст..
Десерти знаходять величезну варіативність — від кондитерських і печених виробів (тортів, тістечок, пирогів, млинців, штруделів, кексів, мафінів) домеду, шоколаду, кремів, морозива, сербетів, желе тощо.
Десерти знаходять величезну варіативність — від кондитерських і печених виробів (тортів, тістечок, пирогів, млинців, штруделів, кексів, мафінів) домеду, шоколаду, кремів, морозива, сербетів, желе тощо.
Комментариев нет:
Отправить комментарий